Genel Müdürlüğümüz ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ve TÜBİTAK 1001: Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen, “Pars (Panthera pardus)'ın Akdeniz ve Ege Bölgesindeki Yayılışının Araştırılması" projesi açılış çalıştayı, Antalya Güllük Dağı (Termessos) Mili Parkı'ndaki Leopar Araştırma Birimi Toplantı Salonunda 27.04.2023 tarihinde yapıldı.
Toplantıya Genel Müdürlüğümüz uzmanları, 4, 5, 6 ve 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yetkilileri ile proje ekibi katılmıştır.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yasin Ünal'ın yürütücülüğünü üstlendiği projede Genel Müdürlüğümüz araştırmacıları yanında Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitelerinden araştırmacıların yanı sıra Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüklerinden araştırmacılar yer alıyor.
Söz konusu proje kapsamında Genel Müdürlüğümüze bağlı 4, 5,6 ve 7. Bölge Müdürlükleri sınırları içerisinde bulunan alanlarda pars popülasyonlarının tespitleri yapılacaktır. Aynı zamanda alanda yaşayan diğer fauna türlerinin habitat haritaları çıkarılması amaçlanmaktadır. Proje iş paketleri dahilinde çalışmalar 3 yıl süre içerisinde tamamlanacaktır.
Açılış konuşmalarının ardından TÜBİTAK 1001: Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen Pars (Panthera pardus)'ın Akdeniz ve Ege Bölgesindeki Yayılışının Araştırılması Çalıştayı'na katılan akademisyenler ve araştırmacılar ile bölge müdürlükleri yetkilileri karşılıklı fikir alışverişinde bulunduktan sonra toplantı sona ermiştir.